رزین ایزو مایع ترکیبی طبیعی یا مصنوعی میباشد. که بسیار چسبناک است و معمولا در الکل قابل حل میباشد ولی در آب حل نمیشود. کاربردهای زیادی در زمینه هنر، تولید پلیمر، در صنعت معماری داخلی و هنر های تجسمی دارد.
رزین طبیعی از گیاهان به دست میآید رزین طبیعی شفاف است و قابلیت اشتعال زایی زیادی دارد.و دارای رنگی مابین زرد تا قهوهای است.
بهترین رزین طبیعی شیره درخت کاج است که بوی تندی دارد و بسیار چسبنده است.و با گذشت زمان سفت میشود وسفتی آن متفاوت است.
پخت رزین ایزو از حالت مایع به جامد
هزاران سال است که انسانها از رزین طبیعی استفاده میکنند از رزین درخت کاج برای درز گیری قایقها، تهیه ظروف و غیره استفاده میکنند.
باگذشت زمان وپیشرفت تکنولوژی بشر پی برد که این ماده میتواند به پلیمر تبدیل شود و کمی بعد از آن رزین های مصنوعی کشف شد.
هنگام خرید رزین ایزو مایع باید توجه داشته باشیم چون رزین مصنوعی انواع مختلفی دارد.( رزین پلی استر، رزین اپوکسی، رزین وینیل استر، رزین فنولیک و سایر زرینها. که قیمت و نرخ رزین ایزو مایع هم متفاوت میباشد.
رزینهای طبیعی و مصنوعی از نظر خواص فیزیکی یکسان است تنها تفاوت رزین های طبیعی و مصنوعی از نظر خواص شیمیایی و طریقه ساختشان است.
رزین اگر مانند شیشه شفاف باشد و حباب نداشته باشد را معمولا برای ساخت زیورآلات استفاده می کنند که از رزین پلی استر واپوکسی در ساخت زیورآلات زینتی و کارهای هنری استفاده میشود.
رزین مادهی جامد یا مایع پلیمری است. رزین هارا از لحاظ کاربرد، نحوه خشک شدن و پخت و عوامل دیگر دسته بندی میکنند.
رزین های تک جزئی: در مجاورت هوا به سرعت خشک میشود.
رزین های چند جزئی: برای خشک شدن نیاز به مواد مکمل دارند که باعث خشک شدن و پخته شدن آنها شود.
مثل پخت اپوکسی که در سه مرحله اتفاق میافتد مخلوط هارنر ورزین آپوکسی که آغاز یک واکنش شیمیایی است آنرا از حالت مایع به جامد تبدیل میکند.که کل این زمان را واکنش شیمیایی یا سخت شدن می گویند. وضعیت ژل شدن هم زمانی در حد فاصل بین حالت مایع و سخت شدن اتفاق میافتد.
این سه مرحله به طور خلاصه عبارتنداز
۱-زمان قابل اعمال( حالت مایع)
۲-پخت اولیه(حالت ژل)
۳- پخت نهایی( حالت جامد)
نرخ عرضه رزین ایزو مایع
چون انواع رزین ایزو مایع متفاوت است نرخ و قیمت آن هم متفاوت میباشد.
هنگام کار کردن با رزین ایزد مایع بهتر است از دستکش استفاده کنیم.تا به پوست دست آسیبی نرسد.
برای هم زدن رزین بهتر است از هم زن چوبی استفاده شود.چون باعث میشود حباب کمتری در محلول ایجاد شود.و با کمک فندک حباب های روی محلول را میتوانیم بگیریم. ولی توجه داشته باشیم که گرما باعث سفت شدن رزین میشود.
رزین ایزو مایع را باید در مکان تاریک و در دمای اتاق نگه داری کنیم.