رزین پلی استر ماده ای مصنوعی است که در مجسمه سازی و کارهای صنعتی و ساخت سنگ های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر در ساخت رزین از اسیدفتالیک از نوع ایزو استفاده شود رزین حاصله رزین پلی استر ایزو می باشد.
مناسب ترین قیمت رزین پلی استر غیر اشباع ایزو
رزین پلی استر غیراشباع به دو نوع ایزوفتالیک و ارتوفتالیک طبقه بندی می شود.اگر اسیدفتالیک مورد استفاده از نوع ایزو باشد رزین پلی استر حاصله از نوع ایزو می باشد. اگر اسیدفتالیک از نوع ارتو باشد به رزین حاصله ، رزین پلی استر ارتوفتالیک گفته می شود.
رزین پلی استر غیراشباع ارتوفتالیک درصد بالایی را در صنعت کامپوزیت به خود اختصاص داده است .
از رزین پلی استر غیراشباع ایزو در محصولاتی که نیاز به کاربرد در مقابل مواد شیمیایی و مواد خورنده دارند و در لایه های ژلی استفاده می شود.
مزیت رزین های پلی استر غیراشباع ارتوفتالیک نسبت به ایزوفتالیک در این است که ارتوفتالیک ها از نظر قیمت ، استحکام و کشش و سختی بالا مناسبت تر و با صرفه تر می باشد.
خاصیت و ویژگی های رزین پلی استر ایزو ، قابلیت کش آمدن ، خمش مناسب ، انعطاف پذیری بالا ، بی رنگ بودن ، شفافیت ، ایجاد براقیت روی سطح قطعه موردنظر ، مقاومت عالی در برابر عوامل مکانیکی و شیمیایی ، عمر طولانی و…. می باشد.
موارد کاربرد رزین پلی استر ایزو را می توان به تامین مصالح ساختمانی ، تجهیزات زینتی ، تزیینی ، اتصالات لوله کشی و… تقسیم کرد.
رزین پلی استر ایزو یکی از پرکاربردترین انواع رزین است که در داخل کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید و روانه بازار می شود.
با توجه به نوسانات بازار رزین پلی استر قیمت ثابتی ندارد اما برای اطلاع از مناسب ترین قیمت برای رزین پلی استر غیراشباع ایزو می توان به فروشگاه های اینترنتی که مناسب ترین و سریع ترین روش می باشد مراجعه کرد.
کارخانه تولید رزین پلی استر سه جزیی
رزین پلی استر سه جزیی یکی از انواع رزین پلی استر می باشد که بر پایه رزین پلی استر غیراشباع تولید می شود.
از جمله موارد استفاده آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_بعنوان لایه نهایی استفاده می شود.
_ برای زیبایی و حفاظت از چوب بکار می رود.
– موجب چسبندگی سطح مورد نظر با درجه کیفیت بالا می شود.
_ از آنجا که درجه سختی فوق العاده بالایی دارد موجب براقیت و درخشندگی زیادی روی سطح می شود.
_ در برابر نفوذ آب مقاومت بالایی دارد و در شرایط مختلف آب و هوایی رنگ پس نمی دهد .
رزین پلی استر سه جزیی بخاطر زیبایی و منحصر به فرد کردن سطوح در سال های اخیر جزء یکی از پر فروش ترین رزین های پلی استر موجود در بازار است و بخاطر مرغوبیت و کیفیت این محصول نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از مرزها نیز از محبوبیت و تقاضای بالایی برخوردار شده است. این نوع رزین از قیمت مناسب و ارزانی برخوردار است.
انواع رزین پلی استر موجود در بازار
رزین پلی استر از واکنش اسیدهای آلی دو عاملی و الکل های چند عاملی حاصل می شود در ابتدا بصورت مایعی به غلظت مربا می باشد که پس از ترکیب شدن با هاردنر حرارت آن بالا رفته و حالت ژله ای پیدا می کند و به مرور سفت و محکم می شود .پس از سفت شدن مولکول ها به هم نزدیکتر شده و مقداری از محلول تبخیر می شود و باعث کاهش حجم رزین پلی استر می شود . رزین پلی استر را پس از خشک شدن نمی توان به حالت مایع بازگرداند.
دمای مناسب هنگام کار با رزین پلی استر 20 درجه سانتیگراد می باشد .
پلی استر مایع بوی تند و زننده ای دارد و اگر در روز بیشتر از پنج کیلوگرم از آن مصرف شود مضر است و باید در اتاق دارای تهویه از آن استفاده کرد.
بهترین مکان برای نگهداری رزین پلی استر جای خشک و خنک می باشد تا از مرغوبیت و کیفیت آن کاسته نشود.
انواع رزین پلی استر موجود در بازار به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود :
_ رزین پلی استر اشباع ( ترموپلاستیک )
_ رزین پلی استر غیراشباع ( ترموست )
_ ترموپلاستیکها ( گرما نرم ها )
ترموپلاستیکها که با حرارت ذوب و در سرما جامد شده از مولکول های خطی با شاخه های جانبی تشکیل شده اند.
اما ترموست ها با حرارت ذوب نمی شوند و در دمای بالا به صورت برگشت ناپذیری تجزیه می شوند.
ترموست ها دارای ترکیبات با اتصالات عرضی و سه بعدی گسترده از پیوندهای شیمیایی کووالانسی هستند.ترموست ها ترکیبات پلیمری هستند که پلیمرهای سازنده این مواد مایعات ویسکوز زرد رنگ و با وزن مولکولی متوسط رو به پایین با اتصالات عرضی را تشکیل می دهند.
رزین پلی استر غیراشباع از واکنش اسیدهای غیراشباع و الکل های پلی هیدرولیکی حاصل می شود.بسته به ساختار این واکنش رزین پلی استر ویژگی های خاص خود را دارد.
رزین پلی استر غیراشباع با استایرن مخلوط شده و برای به دست آوردن خواص مختلف دارای اجزاء زیر می باشد:
_ سیستم پخت : برای شروع و سرعت بخشیدن به واکنش های شبکه ای
– عوامل کنترل جریان پذیری : با هدف کنترل جریان رزین و جلوگیری از سرازیر شدن رزین در لایه گذاری سطوح عمومی و ریخته گری رزین
_ جاذب uv : برای افزایش مقاومت در برابر نور خورشید
_ فیلر : مورد استفاده آن در کاهش جمع شدگی و قیمت و ایجاد خواصی مانند مقاومت در برابر شعله و آتش می باشد.
_ پیگمنت : برای رنگ قطعه و زیبایی آن
_تغلیظ کننده ها : به منظور تغلیظ فرمولاسیون های مورد استفاده در SMC و BMC
_ عوامل آغشته سازی : برای بهبود آغشته سازی فیلرها و الیاف با رزین به منظور ایجاد قدرت چسبندگی مناسب
_ ضد حباب : برای اینکه حباب های موجود به راحتی از رزین خارج شده و ایجاد حفره در محصول نهایی کاهش یابد.
_جدا کننده قالب : برای جدا شدن سریع و راحت قطعه از قالب و جلوگیری از تاب برداشتن و شکنندگی آن
انواع دیگر رزین های پلی استر رایج موجود در بازار با توجه به کاربرد آن :
_ رزین اکریلیک
_ رزین اپوکسی
_ رزین پلی استر
_ رزین به کار رفته در ساخت مبلمان
_ رزین های مورد استفاده در قایق سازی
_ لوازم شهربازی
_ ساخت مانکن
و…
تاثیر کم و زیاد کردن هاردنر در رزین پلی استر
از هاردنر ( خشک کن ) برای سفت شدن رزین پلی استر استفاده می شود این هاردنرها را در دو نوع مایع و خمیری در بازار موجود است که کار با نوع خمیری آن راحت تر و ساده تر است.
هاردنر مایع بوی تند و زننده ای دارد و به رنگ آب است .
زمان سفت شدن رزین بستگی به مقدار هاردنر مورد استفاده برای این منظور دارد .
طی یک روند معمول و کلی مقدار هارنر در رزین پلی استرهای شفاف 2 درصد است . اگر رزین پلی استر در لایه های نازک باشد به کندی سفت می شود و قسمت بالایی آن حالت چسبنده خواهد داشت در این مورد مقدار هاردنر مورد نیاز 4 درصد باید باشد تا رزین کاملا سفت و محکم شود.
اگر ضخامت رزین پلی استر زیاد باشد چون احتمال ترک خوردگی بیشتر می شود مقدار هاردنر از یک درصد نباید تجاوز کند.
اگر قالب مورد استفاده پلاستیکی است چون نسبت به دما حساس می باشد مقدار هاردنر را باید کاهش داد .
در حالت کلی مقدار هاردنر مورد استفاده نباید از 4 درصد بیشتر باشد زیرا باعث می شود پلی استر خیلی ترد و شکننده شود اگر بخواهیم رزین پلی استر از انعطاف برخوردار باشد مقدار هاردنر از 1 درصد نباید بیشتر باشد.
در نتیجه تاثیر هاردنر در پلی استر بستگی به قالب مورد استفاده و ضخامت لایه پلی استر به کار رفته روی سطوح دارد.
برای اینکه زمان بستن رزین پلی استر کمتر شود از ماده شتاب دهنده استفاده می شود.
ماده شتاب دهنده مایعی به رنگ بنفش از ترکیبات کبالت می باشد. مقدار این ماده در رنگ و زمان بستن رزین پلی استر تاثیر می گذارد و باعث زودتر بسته شدن رزین پلی استر شده و رنگ آن را به زردی یا قرمزی می زند.
اگر مقدار شتاب دهنده بیشتر باشد حرارت بیشتری تولید می کند.
برای آماده کردن رزین پلی استر باید اول ماده شتاب دهنده را افزود و خوب هم زد بعد هاردنر را بیافزاییم زیرا اضافه کردن همزمان ماده شتاب دهنده و هاردنر باعث تولید گرمای زیادی شده که منجر به آتش سوزی و یا انفجار می شود .
عوامل موثر در مدت زمان بستن رزین پلی استر مقدار ماده شتاب دهنده ، مقدار هاردنر و دمای اتاق می باشد.
اگر رزین پلی استر شفاف باشد زمان بستن آن نسبت به نوع غیر شفاف کمتر است .
درجه حرارت اتاق برای بستن رزین پلی استر خیلی اهمیت دارد اگر حرارت اتاق پایین باشد عمل بستن به تعویق می افتد.
هر چه لایه های رزین پلی استر کمتر و نازک تر باشد مدت زمان بیشتری برای سفت شدن نیاز دارد . رزین پلی استر تا چند روز بعد از بستن به فرآیند سفت شدن ادامه می دهد بنابراین برای صاف کاری باید چند روز صبر کرد.
همانطور که گفته شد رزین پلی استر بعد از سفت شدن مقداری از حجم خود را از دست می دهد که این امر مزایا و معایبی را به همراه دارد . مزیت این خاصیت این است که به علت کم حجم شدن از قالب راحت تر خارج می شود. عیب آن در این است که اگر از رزین روی لایه بسته شده بریزیم چون لایه از قبل سفت شده از سطح کار فاصله گرفته باعث نفوذ آن به لایه زیری شده و ضخامت زیادی به کار می دهد که این امر نیاز به تراش خوردگی را ایجاب می کند.
فروش رزین پلی استر مایع مستقیم از کارگاه
رزین پلی استر مایع در صنایع خودروسازی ، کویل ، قوطی و صنایع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. و با توجه به نوع و کیفیت رزین ها و موارد مصرف آن ها قابلیت اعمال بر سطوح فلزی ، گالوانیزه ، آلومینیوم ، پلاستیک و چوب را دارا می باشد.
رزین پلی استر مایع قیمت های متفاوتی با توجه به نوسانات بازار ، کیفیت و کمیت ، مارک و برند تولیدکننده دارا می باشد.
کمترین قیمت رزین پلی استر مایع به رزین با خصوصیات زیر تعلق دارد : قابلیت تغییر شکل خوب در برابر حرارت مناسب ، جامد شدن رزین به سرعت و راحت ، کاهش وزن رزین پلی استر در زمان تغییر شکل ، ناپدید شدن مواد سمی ، غلظت مناسب و استفاده راحت از آن .
بهتر است رزین پلی استر مایع با کیفیت اصلی را از مراکز ویژه توزیع کننده مواد پلیمری و شیمیایی خریداری کرد .
از مزایای خرید از این مراکز بسته بندی مناسب و قیمت ارزان تر می باشد.
از دیگر مزایای خرید از مراکز توزیع کننده معتبر آشنا کردن خریدار از کیفیت برتر محصول ، یادآوری بهترین شیوه کاربرد به خریدار ، آگاهی از مدت زمان نگهداری رزین ، شناختن بهترین برند تولیدکننده رزین ، عرضه رزین به قیمت عمده به خریدار ، شناسایی بهترین شیوه نگهداری محصول ، آشنا کردن خریدار از مزایای استفاده از رزین ، امکان مقایسه رزین با دیگر برندها ، شناختن تنوع کامل رزین و عرضه بهترین آن به خریدار.
رزین پلی استر مایع فروش آن از طریق نمایندگی هایی که در سایت های اینترنتی معتبر که توزیع کننده این محصول هستند صورت می گیرد که از مزایای خرید با این شیوه پاسخگویی سریع توسط فروشنده به خریدار ، آگاهی کامل از تنوع محصول ، اطلاع از بهترین شیوه کاربرد رزین ، بهره مندی از قیمت ارزان تر و نظر مشاوران فعال در این سایت ها می باشد.
از دیگر روشهای خرید رزین پلی استر مراجه به نمایندگی های موجود در سراسر کشور و کارخانجات تولید کننده رزین پلی استر می باشد.
ارائه بهترین رزین پلی استر قطره درجه یک
ارائه پلی استر قطره از طریق کارخانجات تولیدکننده رزین انجام می شود. رزین پلی استر قطره به دلیل ظرافت عالی در تولید و ساخت کاربرد بالایی دارد.
رزین پلی استر قطره در تنوع بسیار زیاد وارد بازار می شود و از نظر قیمت مناسب و ارزان می باشد.
صادرات رزین پلی استر پودری به خارج
پلی استر پودری تفاوت ویژه ای با پلی استر عمومی دارد این پلی استر بصورت پودرهای ریز می باشند. این روکش ها عاری از حلال ، عاری از آلاینده ، قابل بازیافت ، سازگار با محیط زیست ، موجب صرفه جویی در انرژی و منابع ، کاهش نیروی کار واستحکام بالا می باشند.
پلی استرهای پودری یکی از ماندگارترین رنگ ها با کیفیت بالا را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد که تقریبا در همه سطوح قابلیت استفاده دارد.
سطح پوشیده شده با پودر در برابر تراشیدگی ،خراشیدگی ، محو شدن و ساییدگی مقاومت بیشتری نسبت به پلی استر عمومی دارد .
امروزه فرآورده های پلی استر بخش مهمی از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است به همین جهت کارخانجات تولیدکننده رزین های پلی استر با هدف تولید با کیفیت و صادرات این محصولات به بازارهای هدف جهانی سعی در تولید بیشتر این محصول دارند. در این میان پلی استر پودری صادرات ویژه ای را به خود اختصاص داده است.