رزین پلیمری پلی استر در بزرگترین کارخانه ایران تولید و علاوه بر تامین بازار داخل در سطح بازار های خارجی نیز فعالیت داشته و به صادرات این کالا می پردازد. رزین ها از جمله محصولات وابسته به صنعت نفت و پتروشیمی و از فرآورده های جانبی آن می باشند که کاربرد زیادی در بخش های صنعتی و غیر صنعتی دارند. این مواد در ساخت و قالب گیری مواد مختلف و در کار های هنری و همچنین تولید رنگ کاربرد گسترده ای دارند.
پیشینه تولید رزین پلیمری پلی استر در ایران
رزین ها از جمله مواد و ترکیبات شیمیایی هستند که به شکل مایع غلیظی بوده و شبیه صمغ درختان می باشند. این مواد پس از سرد شدن سخت و محکم شده و حالت جامد به خود می گیرند. در این حالت آنها قابلیت ابزار زنی و مته کاری پیدا می کنند.
ترکیبات مختلفی در تولید رزین های پلیمری به کار برده می شود که گلیسرین، الکل، و اسید ها دسته ای از مواد تشکیل دهنده رزین ها را به خود اختصاص می دهند.
غنی بودن ایران از منابع نفتی سبب تولید فرآورده ها و محصولات مختلف رزینی شده است که تولید رزین پلی استر نیز دسته ای از آنها می باشد. تولید این ماده سابقه ای چند ده ساله داشته و امروزه به دلیل گستردگی کاربرد پلی استر ها ظرفیت تولید آنها با افزایش همراه شده است.
در حال حاضر شرکت ها و کارخانجات زیادی با استفاده از نیروی متخصص و مهارت کافی در این زمینه فعالیت داشته و تامین کننده این محصولات می باشند. ظرفیت تولیدی هر یک از این کارخانجات متفاوت بوده و برخی جزء بزرگ ترین تولیدکنندگان این صنعت به شمار می روند که تولیدات آنها در سطح جهان نیز دارای فروش می باشد و حضور آنها در بازار های خارجی پر رنگ است.
استاندارد های مختلفی برای تولید این مواد به کار برده می شود که با استاندارد های جهانی مطابقت داشته و از این رو تولید رزین ها با کیفیت بالایی صورت می گیرد.
هزینه ساخت رزین پلیمری پلی استر
رزین ها به دو شکل وجود دارند که رزین طبیعی و مصنوعی می باشند. رزین های طبیعی همان صمغ درختان هستند که از تنه آنها جدا می شوند.
گروه دیگری از رزین ها به شکل مصنوعی در کارخانجات صنعتی کوچک و بزرگ ساخته می شوند. ساخت رزین پلیمری هزینه های خاص خود را دارد. قیمت خرید مواد اولیه، هزینه تولید، میزان عرضه و تقاضای بازار، بسته بندی و برند تولید کننده و کیفیت کار از جمله برخی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر هزینه ساخت این دسته از مواد می باشد.